CAP DE SETMANA SOLIDARI AMB LA MARATÓ DE TV3

un any més, el nostre club i les nostres seccions, col.laboren amb la MARATÓ DE TV3, aquest any en benefici dels malalties minoritàries.

tenim un cap de setmana, plé d´actes esportius, on els esportistes, pares mares i familiars, podreu gaudir de fer esport i col.laborar en l´investigació de malalties minoritàries.

Com no podria ser d´una altra manera, Al nostre club no pot faltar un dinar solidari, per celebrar tots els actes que tenim programats. Recordeu que totes les nostres seccions col·laboren conjuntament en un dia , plenament solidari per totes les persones que pateixen malalties minoritàries.

Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal, entre altres.
Per exemple: la malaltia de Morquio és una afectació genètica que provoca una deficiència en el creixement i malformacions al tòrax i les cames. Els símptomes normalment comencen en infants al voltant dels 2 anys, tot i que la malaltia es té des del naixement. És una patologia greu i progressiva, que dificulta la mobilitat de les persones afectades  i que, de moment, no té tractament. Però estan en marxa diversos assajos clínics molt esperançadors.

Un altre exemple: el nevus congènit melanocític gegant és una malaltia de la pell, que provoca grans taques des del naixement i que predisposa la persona a tenir càncer o afectacions neuronals. No té cura.

I encara una altra: la fibrosi quística. Aquesta malaltia fa que s’acumuli mucositat en molts òrgans del cos, com el fetge i els pulmons, i provoca infeccions i dificultats  respiratòries. És una malaltia greu i, de moment, incurable, però els avenços multidisciplinaris dels últims anys han fet que la qualitat de vida dels pacients hagi millorat molt.

COL.LABOREM TOTS JUNTS, per facilitar el seu dia a dia i es puguin investigar encara més aquestes malalties.

SOM. HI PLOMS!

Poster exhibicio Nadal 2019

Poster Festival Nadal 2019

Poster partits Lliga Catalana Padel

Poster I Jornada SOS 2019

Poster Fideua Solidaria – 14 desembre 2019

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.