Comença a córrer. Coneix-te – Segona publicació al diari del camp.cat

El segon article de la nostra secció al diari de salut i benestar pel Club Natació Reus Ploms ja esta publicat, en ell us expliquem com s´ha de començar a córrer i la importància de conèixer-te a tu mateix per tal de que la practica d´esport sigui idònia.

IMG_4993

Bon any a tots! Després del primer article sobre la presentació d’aquests consells que elClub Natació Reus Ploms us vol donar per a la salut i el benestar, en aquest article parlarem d’iniciar-se a córrer. Córrer no és només posar-se unes bambes i començar a córrer… O sí? Descobreix què més hi ha!

Hi ha diverses maneres de conèixer el teu físic d’una manera saludable i proposar-te objectius.

L’anàlisi bioquímica: Fer-se una anàlisi de sang per conèixer quin és el teu estat de salut. Si no estàs suficientment sa, no podràs aconseguir el teu objectiu de rendiment físic. Així doncs, recomanem que primer estiguis sa per arribar a l’estat òptim.

Coneix-te per prova d’esforç, que et dirà com funciona el teu cor en l’exercici. N’hi ha de dos tipus: el tapís rodant i el wingate. Aquestes proves et donaran informació dels perfils cardíacs sobre els quals has de definir la teva planificació com a esportista, el tipus de distància, la intensitat del ritme i la repetició, valors com el llindar aeròbic extensiu, el llindar anaeròbic, etc.

Recomanem que aquesta prova es faci sovint, ja que quan entrenem estem modificant alguns patrons dels resultats anteriors. Així podem veure la nostra evolució. Si no ho vols, es poden fer tests de camp que orienten. Tot això ens ajudarà a conèixer-nos i a millorar.

És molt important si estàs motivat psicològicament. Amb una bona motivació podràs aprendre a patir, treure barreres mentals; automotivar-nos en casos d’estrès ens servirà per no tirar la tovallola a la primera de canvi.

Tot tipus d’hàbits influeixen en el nostre cos (alimentaris, de la son, etc.), fins i tot la higiene ens permet donar el millor de nosaltres mateixos.

I ara és quan, coneixent-nos, ens podrem posar aquelles bambes tan guapes que tenim i sortir a corre! Si sabem què treballar, millorarem els perfils de rendiment.

Un petit i últim consell: primer, entrenarem el cor; després, els pulmons, i finalment, les cames!

Al proper article parlarem dels primers entrenaments.

Salut! 

 

http://www.naciodigital.cat/delcamp/esportsdelcamp/noticia/4142/comenca/correr/coneix-te

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *