Discurs del President del C.N. Reus Ploms 26/03

En el respecte als meus predecessors i als que han estat i sou socis del club em permeto adreçar aquestes paraules.

Ara mateix enfilo l’agulla amb el fil d’un propòsit que no dic i em poso a treballar. Cap dels prodigis que anunciaven taumaturgs insignes no s’ha complert, i els anys passen de pressa, de res a poc, de poc a res.

I som on som; més val saber-ho i dir-ho i assentar els peus en terra i proclamar-nos hereus d’un temps de dubtes.

De res no ens val l’enyor, ni el toc de displicent malenconia que ens posem quan sortim al carrer.

Tenim a penes el que tenim i prou.

Posem-nos dempeus altra vegada i que se senti la veu de tots solemnement i clara.

Cridem qui som i que tothom ho escolti.

M’he permès utilitzar aquestes paraules de Martí i Pol, perquè defineixen molt bé, tant l’estat emocional, com els propòsits, com el que vull transmetre.

S’ha de posar fil a l’agulla i tirar endavant nous projectes de futur, no ens podem quedar esperant que només es materialitzi el que està engegat, hem d’obrir un nou ventall de possibilitats per rendabilitzar en tots els aspectes les enormes potencialitats del club.

Tenim un gran patrimoni, però envellit, i hem de ser capaços amb l’esforç de tots, de renovar-lo. No podem malbaratar el treball i la dedicació de tantes i tantes persones que ens han precedit.

Hem de ser valents i generosos, com ho van ser ells, ara que ens toca a nosaltres planificar el club que voldríem en el futur.

En el nostre projecte, volem que el Ploms sigui el Club que els socis decidim. Que segueixi sent un club privat d’utilitat pública on tant l’activitat federada com la social hi tinguin cabuda, i per aconseguir-ho ens hem marcat deu objectius, cinc en l’Àrea Social i cinc en l’Àrea Patrimonial.

Objectius en l’Àrea Social

1. Increment i fidelització de la massa social (Incrementar la massa social en 300 socis anuals, per assolir els 5.000 socis).

2. Increment i optimització dels recursos. (Nous convenis, estades, cursets, etc. i internalitzar tasques a realitzar pel nostre personal).

3. Racionalització de les despeses. ( Rebaixar costos serveis externs, consums, etc.,).

4. Detectar i aplicar oportunitats de millora tant en el servei com en les instal·lacions (Adequar horaris, tant dels monitors com del personal, per reduir costos o treure’n major rendiment).

5. Ampliar l’oferta esportiva i social (excursionisme, pàdel, aparcament, etc.)

Objectius en l’Àrea Patrimonial

1. Redimensionar el Club (Adequar el club a les necessitats esportives i de servei al soci).

2. Impulsar la construcció del local social (Millorar l’existent i proposar-ne la construcció d’un de nou al Pavelló Joan Sirolla).

3. Remodelació de vestuaris ( Tennis, Piscina Avda. M.Fortuny).

4. Impulsar la construcció de nous equipaments esportius i socials. (Pistes Pàdel, cobrir la pista del costat del col·legi, aparcament).

5. Seguiment i adequació del projecte iniciat. (Continuar amb el projecte fins a la seva aprovació. Obrir-se a noves expectatives que el millorin).

Per assolir aquests deu objectius, així com pel bon funcionament del club, hi ha dos factors indispensables: la participació i augmentar el nombre d’associats.

Qualsevol iniciativa que es prengui, està condemnada al fracàs si no compta amb el suport actiu dels seus components (socis en primer lloc, de les seccions, però també del personal). Cal la col·laboració activa per no perdre pel camí les solucions i les idees que puguem oferir als problemes que té el nostre Club.

L’increment de la massa social és essencial, si volem fer front a la remodelació de les instal•lacions i encarar amb garanties els compromisos econòmics que en aquests moments ens pressionen.

La nova Junta ha de saber gestionar la complexitat. Qualsevol canvi serà criticat pels afectats, però caldrà fer-los entendre de la seva necessitat. El Club, com la societat és canviant i s’hauran de posar al dia les interrelacions de tots els seus components, d’acord amb les noves realitats i tindre present, al mateix temps, les assignatures pendents. S’han de crear normes, resoldre conflictes i adoptar mesures pràctiques, fent els canvis necessaris on calguin.

Les diferents comissions, després d’uns mesos d’intens treball, estan ultimant propostes de diagnosi de l’estat actual de la nostra entitat, determinant les bondats i les mancances en tots els àmbits, social, esportiu, econòmic i patrimonial, que ens possibilitaran dinamitzar i defensar els interessos i els reptes dels socis, per guiar d’una manera fiable el destí del Club, i que ens permetin iniciar a partir d’ara un nou camí on poder fer realitat les nostres il·lusions i legítimes ambicions.

El camí iniciat, ha de tenir grans dosis d’il·lusió col·lectiva i només així, estarà cridat a fer història. Una història que tots junts participant com deia activament, dia a dia, anirem escrivint.

Cridem qui som… del PLOMS !!! amb orgull i que tothom ho escolti !!!

Andreu Giménez Fort

President

C.N. Reus Ploms

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *