El Club Natació Reus Ploms impulsarà el programa Voluntariat per la llengua

Dolors Sardà i Isidre Guinjoan Aymemí han signat un conveni per promoure l’ús del català entre els socis i el personal de l’entitat. A més, les parelles lingüístiques i l’alumnat dels cursos del CNL tindran avantatges per utilitzar les instal·lacions esportives del Club, com per exemple una sèrie de classes gratuïtes.

Dolors Sardà, presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), i Isidre Guinjoan Aymemí, president del Club Natació Reus Ploms, han signat un conveni de col·laboració per un període de dos anys per fomentar el coneixement i l’ús del català i promoure el programa Voluntariat per la llengua a l’entitat esportiva.

 

Així, el CNL i el Club Natació Reus Ploms impulsaran les parelles lingüístiques perquè  hi puguin participar els socis i  el personal  de l’entitat.

 

També es facilitarà la formació de català dels treballadors del club amb un curs específic de Parla.cat o amb la incorporació als cursos generals del CNL amb matrícula en període preferent tant per al personal com per als socis.

El CNL oferirà  gratuïtament el servei d’assessorament lingüístic i revisió de textos breus al personal del Club Natació Reus Ploms.

Per la seva banda, el Club Natació Reus Ploms facilitarà  als participants en el programa Voluntariat per la llengua i a l’alumnat del CNL deu classes gratuïtes de pàdel al matí o d’activitats dirigides (pilates, zumba) en horaris diversos, a banda de les ofertes trimestrals.

Finalment,  el Reus Ploms difondrà l’activitat del CNL  acollint un punt d’informació i mitjançant el web o les xarxes socials per fer conèixer el Voluntariat per la llengua al personal i als socis de l’entitat.

A l’acte de signatura hi han assistit els dos presidents i també Anna Saperas, directora del CNL, i Àlfred Pitarch, gerent del Club, que s’encarregaran del seguiment dels acords subscrits.

El Club Natació Reus Ploms, que el 2018 celebrarà el centenari,  està inscrit en la Federació Catalana de Natació, i actualment té un lloc en la màxima competició de la natació i el waterpolo, tant en l’àmbit català com a l’espanyol, amb equips en totes les categories.

També està afiliat a les Federacions Catalanes d’Escacs, Atletisme, Bàsquet, Ciclisme, Escacs, Excursionisme, Gimnàstica Rítmica, Pàdel, Patinatge (Hoquei sobre Patins i Patinatge Artístic), Salvament i Socorrisme, Tennis i Triatló, a través de les quals també ofereix als seus socis la participació en competicions oficials en l’àmbit català i espanyol.

Reus, desembre de 2017

 

Enllaç d’interès: Web del Consorci.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *