Enderroc del Pavelló Vell (actualitzat 21/02)

El nostre club ha començat l’enderroc del Pavelló Vell.

El 25 de setembre de 1957 es va inaugurar el primer pavelló poliesportiu cobert de les nostres contrades, on hi havia annex una piscina coberta de petites dimensions. Aquest pavelló fou inaugurat per a la pràctica de la gimnàstica i hi va participar el que fou un dels gimnastes millors del món, Joaquim Blume.

El proper dilluns 31 de gener a les 13 hores, farem un petit acte d’acomiadament d’un pavelló molt emblemàtic per la ciutat de Reus i per al nostre club, on moltes de les persones de la nostre ciutat van vindre a fer esport.

A l’espera de comptar amb la vostra presència, aprofitem l’avinentesa per saludar-vos molt cordialment.

Breu ressenya històrica

L’any 1953, la Delegación Nacional de Educación Física y Deportes va convocar un concurs per a realitzar un gimnàs en tres ciutats de l’Estat. El 20 de febrer el Ploms va decidir presentar-s’hi i envià una instància el 6 de març. El 9 de maig la D.N.E.F.D. contestà dient que l’oferiment no havia estat acceptat. El president Barrera i la seva junta, van continuar les gestions directament amb el Delegado Nacional de Deportes, llavors el general Moscardó, i amb la participació de l’Ajuntament de Reus i del governador civil. Les negociacions van finalitzar amb el pacte que consistia en posar el Club els terrenys ( uns 2.500 m2. ) i la D.N.E.F.D. feia una inversió d’un milió de pessetes per a la obra.

El 20 de juliol de 1955 es va posar la primera pedra de la nova obra ( la pedra porta gravat l’escut del Club, i conté l’acta amb la signatura de les persones presents, un exemplar de la premsa d’aquell dia i algunes monedes ). Posteriorment va ser inaugurat pel President Sr. Ramon Barrera el 25 de setembre de 1957. Aquesta obra va fer novament del Ploms un club capdavanter, per ser el primer gimnàs d’aquestes característiques que l’Estat posava sota la tutela d’un club, i el primer en tenir una pista coberta.

El nou pavelló va servir en un primer moment per a la formació física i la pràctica de la gimnàstica, més tard va ser utilitzat com a pavelló d’esport i competició d’hoquei i de bàsquet. En els darrers anys va entrar en desús i finalment ha estat clausurat pel seu estat ruïnós i manca de seguretat, desprès de no tenir cap tipus de manteniment.

Galeria de l’inici del procés d’enderroc

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *