Fem un triple contra la pobresa

Benvolgut/da soci,

Durant l’Acte de Presentació dels nostres equips de bàsquet per la temporada 2012-2013, que es celebrarà el proper 9 de novembre al Pavelló Olímpic Municipal de Reus, entre d’altres esdeveniments, en volem destacar un amb una especial rellevància anomenat “FEM UN TRIPLE CONTRA LA POBRESA”. Al pavelló s’instal·laran uns punts de recollida d’aliments i/o productes de neteja personal i també per a poder fer donatius econòmics. Els beneficis d’aquesta campanya solidària aniran destinats íntegrament a CÀRITAS REUS.

S’aconsellen aliments bàsics tipus oli, llet, sucre, sal, farina, arròs, pasta, llegums, etc. Tanmateix, també seran benvingudes les donacions de productes d’higiene personal i les aportacions econòmiques en euros (en singular o millor en plural).
Els efectes de la crisi són devastadors pel benestar de les persones i han incrementat la preocupant xifra de famílies que intenten sobreviure a la pobresa. L’atur a Catalunya s’acosta al 23% de la població i es calculen unes 225.000 llars en que tots els seus membres es troben sense feina. El 23,7% dels infants a Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa (1 de cada 4 infants). Aquests infants no s’alimenten de forma adequada, falten més a l’escola i tenen un major fracàs escolar. Es fàcil d’entendre doncs l’enorme dificultat per poder trencar aquesta terrible dinàmica avui dia. Com es pot comprovar l’anomenat 3r mon no està tan lluny.

Entitats com CÀRITAS REUS, són imprescindibles per poder assistir a tots el col·lectius més necessitats. Disposen d’un voluntariat molt compromès amb la societat i d’uns programes molt complets d’ajuda a les famílies. Programes d’infància de suport alimentari, educatiu i pedagògic; programes de formació, ocupació i inserció laboral; programes d’ajut a famílies en risc d’exclusió social; menjadors socials; i una llarg nombre d’accions benefiques, que comporten un dia a dia realment dur i complex.

Som un conjunt d’escoles i clubs esportius compromesos amb la nostra societat i formem un nombrós grup d’associats que creiem amb els valors de l’esport. No podem donar l’esquena a aquesta dura realitat social que ens toca viure. Tenim una oportunitat excel·lent, el dia 9 de novembre, per a mostrar la nostra GENEROSITAT, SOLIDARITAT i COMPROMÍS. Valors importantíssims per l’esport i per la vida.

SI US PLAU, PRENGUEM CONSCIÈNCIA DEL GREU PROBLEMA I COL.LABOREM !!! ESTAN EN JOC ENTRE D’ALTRES COSES, ASPECTES TAN FONAMENTALS COM LA JUSTÍCIA SOCIAL I LA DIGNITAT DE LES PERSONES.

Ben cordialment,

Junta Bàsquet Salle Ploms Reus.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *