FOTOSPORT torna al Palau Bofarull

noti_fotosport1

El Palau Bofarull acull, des del dia 3 d’octubre, l’exposició FOTOSPORT 2014, XII Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport, una exposició que neix al 1970 amb la idea de reflectir l’essència de l’esport a través de l’art de la fotografia.

FOTOSPORT, I Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport, es va exposar per primera vegada al Palau Bofarull al 1970, i torna al mateix espai 44 anys després.

Des del 2012 es va unir a FOTOSPORT el Saló Internacional de Fotografia EUROPA, que enguany celebra la seva segona edició.

L’exposició es podrà visitar fins al 31 d’octubre.

INFORMACIÓ:

  • Data: del 03/10/2014 al  31/10/2014
  • Horari: de 11.00 a 20.00
  • Lloc: Palau Bofarull – C. Llovera, 15 – 43201  Reus

Organitza: 

Localització mapa Google:

 

FOTOSPORT 2014, XII Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport

Al desembre farà 44 anys que aquest mateix edifici, el Palau Bofarull, acollia l’exposició de la I Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport, FOTOSPORT 1970.

FOTOSPORT és una organització del Club Natació Reus Ploms i, en aquells moments, el Palau Bofarull era la seu social del Club, fins que el 1985 va ser adquirit per la Diputació Tarragona.

Ara, i gràcies a la inestimable col·laboració de la Diputació, retornem al Palau Bofarull amb FOTOSPORT 2014, XXIII Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport.

Certament hi ha poques iniciatives dins l’àmbit cultural i altres àmbits que tinguin una vida tan llarga i més quan, de vegades, la gestió del projecte pot semblar molt personal i difícil de traspassar d’una generació a una altra.

A FOTOSPORT, però, això no ha estat cap impediment per la seva continuïtat tot evolucionat i adaptant-se als nous temps, tècniques, entorn social, etc.

Creat per l’Enric Pàmies, HonEFIAP, MFIAP, un llunyà 1970 del qual vam agafar el relleu el 2002, malgrat el canvis per adaptar-nos, com apuntava, l’esperit  de FOTOSPORT és el mateix des de la seva creació.

Aquest esperit no és altre que posar en valor l’acrònim FOTOSPORT que vol representar la pràctica de l’esport i tot el seu entorn sota el prisma o a través de l’objectiu del fotògrafs que edició rere edició ens envien les seves obres per participar en el nostre saló.

Ara, a més, FOTOSPORT s’ha convertit en el vaixell insígnia d’un projecte més ambiciós dins el món de la fotografia: FotoArtReus, plataforma nascuda de FOTOSPORT i que ara engloba també dos salons internacionals de fotografia més, Europa i GaudiRfoto i a més, també hem comissariat altres mostres fotogràfiques d’autor.

Tot això ha estat possible gràcies al suport rebut tant del Club i les seves successives juntes directives, de la Diputació Tarragona i altres institucions que ens donen suport i, sobretot, als artistes fotògrafs que ens fan arribar les seves obres on hi posen tota la seva creativitat i bon fer.

Centrant-nos en l’edició d’enguany hem mantingut els nivells de participació d’edicions anteriors i així hem rebut 1537 obres de 137 autors provinents de 28 països d’arreu del món.

Gràcies a tots els que ho feu possible i ens retrobarem el 2016.

EUROPA 2014 – XIII Saló Internacional de Fotografia. Digital

Ara fa dos anys vam recuperar un vell saló internacional de fotografia que es va convocar des 1973 a 1993 amb un format totalment renovat, digital,  adaptat a les noves tecnologies.

L’esperit, però, era el mateix, obrir des de Reus, Catalunya, una finestra per tal de poder copsar les diverses realitats del món i la plasmació que en feien el artistes fotògrafs d’arreu.

En aquella primera època, pels condicionats del nostre país, va ser molt important aquesta mirada al món exterior en uns anys en que començàvem a sortir del tancament en nosaltres mateixos que se’ns havia imposat.

Ara la situació, certament, és molt diferent, però en certa forma ens cal també conèixer aquesta visió externa del món per poder-nos emmirallar i aprendre noves maneres de veure l’entorn i la plasmació artística que en fan els fotògrafs del nostre temps.

El mateix nom del saló, EUROPA, ja apunta cap a aquesta mirada cap a l’exterior des d’un petit país com és el nostre però que sempre ha estat receptiu a aquelles influències positives que ens poden arribar des del món, amb voluntat, també, de projectar-nos cap aquest món.

Aquest tarannà d’obertura potser ens ve de l’edat mitjana en que el nostre país dominava bona part de la Mediterrània i tenia una activitat comercial exterior intensíssima, fins que, amb la descoberta d’Amèrica, a finals del segle XV, el món d’aquell moment va girar diametralment cap a l’oest.

Centrant-nos en els detalls d’aquesta edició de l’EUROPA, estem satisfets amb l’acollida que ha tingut el nostre saló ja que el fotògrafs ens han confiat 3163 obres de 268 autors provinents de 40 països d’arreu del món.

 

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP – EsFIAP

Comissari del Saló Europa – Vicepresident de la FCF

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *