Ha traspassat el Sr. Josep Ramon Tarragó i Colomines

La Comissió de Natació del  Club Natació Reus Ploms, des d’aquest espai, vol retre homenatge i un sentit record al Sr. Josep Ramon Tarragó i Colomines que ens va deixar el passat 26 de juny.

Volem fer arribar a la seva família les més sinceres condolences per aquest trist esdeveniment que tanmateix ens afecta tots, molt especialment a la família de la Comissió de Natació. Tampoc podem passar per alt des de la serenitat que comporta la tristor per la pèrdua, que fins i tot aquest traspàs fa renàixer, un cop més, l’espurna tant de l’agraïment en vers de tots aquells que amb el seu esforç han anat superant les barreres d’aquests quasi cent anys d’història, com un reforç en l’actitud d’anar sempre endavant, especialment en els temps que corren, aquest és el nostre homenatge, seguir amb la tasca de promoure l’esport tant federat com a nivell social.

Tot això ens fa pensar un cop més en l’esperit que plana sobre el nostre Club, que no és altre que el d’aquells nois que anaven a la platja de Salou a nedar.

Seguidament us fem arribar una ressenya  de la figura del Sr. Tarragó redactada pel Sr.Josep Bas.

 

JOSEP RAMON TARRAGÓ i COLOMINAS

Reus, 12 de novembre de 1945 Barcelona, 26 juny de 2014

 

A nivell esportiu va ser un dels primers nedadors internacionals que va tenir el nostre club, entre el mèrits esportius cal explicar que va ser internacional amb l’equip d’Espanya “A” en 8 ocasions, en l’equip “B” 10 vegades més, va participar en el Jocs del Mediterrani de l’any 1963 a Nàpols (Itàlia).

Entra a la Residencia Joaquim Blume de Barcelona l’any 1961 que en aquella l’època era el millor centre d’entrenament de natació de tot l’estat espanyol i va marxar l’any 1963.

Guanyador la travessada al port de Salou els anys 1961 i 1963. El seu pare ja l’havia guanyat l’any 1943.

Va ser campió de Catalunya absolut l’any 1963 en la prova de 100 metres lliures .

També a obtenir el rècord de Catalunya juvenil a la prova de 100 metres lliures. El seu record va tardar més de 10 anys en ser batut.

Un home molt apreciat a la seva terra, any rere any sempre apareixia l’11 de setembre a donar el trofeu a la travessada del port de Salou que porta el nom del seu pare.

Va ésser component de diferents Juntes directives del nostre club i durant uns anys va ser president de la Comissió de Natació.

A nivell professional va ser un veterinari català. Es llicencià en Veterinària a la Universitat Complutense de Madrid (1968), es diplomà en alta direcció d’empreses per l’IESE (1992) i va obtenir un màster en Ciència per la Universitat de Newcastle upon Tyne (1970).

Després de treballar a la República Dominicana el 1972, fou professor a la Universitat Complutense de Madrid (1973-1976) i cap del departament de Zootècnia a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (1976-1979). Durant la transició espanyola va col·laborar en la Comissió Mixta de Transferències de Serveis de l’Estat a la Generalitat (1978). Durant la Generalitat Provisional fou director del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, i després de les primeres eleccions al Parlament de Catalunya fou secretari general d’aquest departament del 1982 al 1985. El 1985 fou nomenat director del nou Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries(IRTA). El 2008 va cessar a petició pròpia i entrà a formar part de l’equip directiu del parc tecnològic Tecnoparc Reus SA.

També va ser membre de l’Acadèmia Catalana de Ciències Veterinàries i del Consell Assessor de la Fundació Bayer. El 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

 AL CEL SIGUIS, PEP.

 

1 comentari
  1. Maria Coca Juncosa
    Maria Coca Juncosa says:

    Va ser company meu al Institut Gaudí (ara Salvador Vilaseca) de Reus.Asistia normalment i quan podía als dinars que es feien anualment d’antics alumnes.
    Et trobarem a faltar Josep Ramón.

    Respon

Escriu un comentari

Uneix-te a la conversa
Sigues lliure de contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *