La Patagònia al Palau Bofarull de Reus

Exposició fotogràfica al Palau Bofarull de Reus de la mà de l’argentí Luís Alberto Franke i de FotoArtReus. Inauguració el divendres 20 de juny a les 19.30. Es podrà visitar fins al 19 de juliol.

Veure el catàleg en versió PDF

Horari de visita:

  • de dimarts a dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 20 h
  • Al Palau Bofarull de la Diputació
  • carrer Llovera, 15 – Reus
  • Tel. 977 345 950
  • www.dipta.cat/exposicions

 

 

noti_expo_bofarull

LUÍS ALBERTO FRANKE

Nascut a l’Argentina el 1963. Enginyer industrial de professió i fotògraf de vocació.. Practica especialment la fotografia de viatges, naturalesa, activitats rurals i tot allò que impliqui acció. Des de 1988 viatja per la Patagònia Austral Argentina, i ha fet treballs fotogràfics en diversos establiments rurals d’aquesta regió. Les seves obre ens mostres els paisatges natural, els personatges i especialment retraten la vida rural d’aquests immensos territoris surenys.

A mitjan de 2002 s’integra en el Grup Fotográfcio Parque de Buenos Aires, grup afiliat a la Federación Argentina de Fotografía, FAF. Des d’aleshores participa en salons de fotografia nacionals i internacionals, havent obtingut més de 10.000 acceptacions i 1700 premis en més de 50 estats. El 2013 ha estat noment membre d’honor del Photoclub Elema de Macedònia.

És membre de la Photographic Society of America, PSA, i actualment actua com a directo pels socis de l’Argentina.

Des de 2006 s’integra cada any en el quadre del Top Worlswide Exhibitors del Who’s Who in Photography elaborat per la PSA, destacant en els primers llocs en Photo-Travel el 2007, 2009, 2010, 2011 i 2012 i en naturalesa el 2009.

La FAF l’ha distingit amb l’honor EFAF, Excel•lència de la FAF el 2009, la FIAP com EFIAP/s, Excel·lència de plata el 2013 i la PSA com GMPSA, Grand Master PSA, el 2012.

Ha realitzat exposicions individuals a l’Argentina, Espanya. Dinamarca, Macao, Eslovènia i Macedònia i ara a Catalunya i exposicions col•lectives del Grupo Fotográfico Parque.

Ha actuat com a jurat en salons nacionals i internacionals de fotografia.

LA PATAGONIA, CONFÍN AUSTRAL

Vistes i situacions d’una terra llunyana per a la ment i propera als cor.

Dins l’imaginari col·lectiu la paraula Patagònia i la seva adjectivació Austral engloben conceptes de clima rude, ambient estranys, naturalesa especialitzada i vides singulars.

Els enquadraments que ofereixen les seqüencies fotogràfiques d’aquesta exposició, volen ubicar a l’observador dins un marc físic molt peculiar i d’estranya sensació integradora amb el mitjà.

Els clima ha modelat formes, tant inerts com vives, de formidable impacte sensitiu. Cels, vents, gels; roques, argiles, sorra; aigües, flors, vida; treballs, rostres, lluita: és possible trobar de tot en tan elemental i tan complex univers de l’extrem sud d’Amèrica.

Els àmbits naturals d’aquest recó planetari mostren especialitzacions extremes, ajustos exactes a un mapa sorprenent per la seva tipografia, pels seus components geològics i per les seves manifestacions de vida vegetal i animal.

La presència humana, des dels seus primers pobladors originaris fins als paisans i gautxos del món rural patagònic d’avui, trasllueixen en les seves tasques, els seu perfils i les seves actituds una empremta de perfecte arrelament al sòl que els aixopluga.

Aquí, doncs, un conjunt d’imatges per mesurar i quantificar l’espectacle distant i magnífic que representa en sensacions aquesta regió de la TERRA.

Luís Alberto Franke

L’EXPOSICIÓ

Aquesta exposició ha estat possible, primerament, gràcies a la magnífica obra del seu autor i per la generosa cessió que n’ha fet a FotoArtReus que l’ha produït i que tindrà cura de portar aquesta mostra per Catalunya, l’estat i més enllà.
Volem agrair, a més, a Joan Burguès, vicepresident de la Federació Internacional de Fotografia que ens va presentar l’obra de Franke i a la Diputació de Tarragona que la volgut acollir al magnífic escenari que és el Palau Bofarull de Reus.

Josep M. Casanoves, comissari
www.fotoartreus.cat
www.facebook.com/fotoartreus.cat