ReusDigital entrevista el nostre President, Sr. Isidre Guinjoan.

El passat dilluns dia 18 de gener de 2016, el nostre President fou entrevistat pel Sr. Josep Gallofré.

A l’entrevista hi podeu llegir les diferents línees d’actuació de la nova Junta, en relació als moviments a curt i mig termini quant a refinançament, reestructuració d’instal·lacions, supressió de barreres arquitectòniques i la resta d’objectius del seu Programa electoral.

A continuació us l’adjuntem:

Isidre Guinjoan va guanyar les eleccions del CN Reus Ploms el passat mes de desembre. Guinjoan va substituir Andreu Giménez al capdavant de l’entitat esportiva amb diversos reptes sobre la taula, a curt i mig termini. La nova junta directiva ha tornat a obrir la piscina de l’avinguda de Marià Fortuny i aviat iniciarà les obres per eliminar barreres arquitectòniques. El deute amb la promotora Proidecamp, i les negociacions amb Viding, són dos dels punts calents que el nou president ha de resoldre durant aquest any i el 2017. Tot i això, Guinjoan assegura que “el CN Reus Ploms no es tancarà, ni serà de Proidecamp’, i argumenta que tenen l’objectiu que el Ploms sigui viable econòmicament, es millorin les instal·lacions i s’incrementi el nombre de socis.

En quin procés es troben després d’un mes de celebrar-se les eleccions?

Ens trobem en un procés de fer la feina més immediata. Vam prendre possessió del càrrec el 23 de desembre i ja hem treballat la figura d’un nou gerent. És Àlfred Pitarch, el qual venia amb nosaltres d’assessor a la candidatura. Ja ho teníem parlat d’abans, però hem deixat passar un temps prudencial. Ara tirem endavant el dia a dia del club, les coses més essencials.

Com quines?

Des de l’inici de mes ja tenim en funcionament la piscina de l’avinguda de Marià Fortuny. S’ha remodelat tota, en l’àmbit estructural i de temperatura de l’aigua. També s’han arranjat els vestidors de l’espai.

I en el terreny econòmic?

Seguim treballant amb el tema de l’Institut Català de Finances. S’han fet reunions amb els delegats de la zona de Lleida i Tarragona, i el 25 de gener tenim concertada una entrevista amb el director comercial, que visitarà les instal·lacions del CN Reus Ploms. Ells estan interessats a arribar a un acord i fer l’operació. En aquesta reunió tindrem el suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus.

Què s’ha de parlar?

El refinançament del club. Ens han de donar el finançament perquè puguem fer front al crèdit que tenim a curt termini, per cobrir els costos de proveïdors, Hisenda, seguretat social, treballadors i amb la promotora Proidecamp. Després es demanarà el finançament suficient per remodelar algunes instal·lacions, fer un espai de vestuaris en condicions i una seu social que sigui la que es mereixen els socis de l’entitat.

El problema econòmic del club és greu?

Bàsicament és el refinançament del deute, traspassar-lo d’un termini curt a un mitjà-llarg. Per les primeres estimacions que hem fet es pot dur a terme. El club no té un problema econòmic greu, sinó de tresoreria. Ara tenim 2.124 socis, si aconseguim posar el club en condicions, creiem que podem augmentar la massa social, i així tindríem capacitat de reinversió. Ara els pressupostos es cobreixen, però si donem una altra imatge del Ploms i una manera de fer diferent creiem que a Reus hi tenim un potencial molt ampli. Vam arribar a tenir més de 7.000 socis l’any 92, no ho pretenem en poc temps, però la massa social actual s’ha d’augmentar. És el peix que es mossega la cua, si tens més ingressos, pots fer més inversions. No hem de veure que la precarietat en la tresoreria ens escanya cada mes.

En aquest sentit, Proidecamp exigeix el pagament de prop de 800.000 euros l’any 2017.

El deute amb Proidecamp és de 800.000 euros aproximadament, i després en tenim un altre que és una hipoteca de Catalunya Bank, a la qual es va fent front als terminis mensuals, però potser caldria millorar quant a interessos. És cert que el maig de 2017 s’han de pagar 770.000 euros a Proidecamp, però tenim un any i mig per resoldre-ho. Ens hem donat de termini el primer semestre de 2016 per buscar solució, i si pot ser en tres mesos, doncs millor.

Un altre dels punts calents de l’actualitat del CN Reus Ploms són les negociacions amb Viding, en quin estat es troben?

Estem a l’espera que es posin en contacte amb nosaltres. L’expresident Andreu Giménez es va posar a disposició de la junta actual per tot el que necessitéssim, i aquest és un tema que havia portat ell. Giménez va informar que l’acord pres amb Viding era que abans del 31 de gener es posarien en contacte amb l’entitat. Tot i això, si entre el 18 i el 20 no han contactat, farem el primer pas per tenir la reunió. Ara mateix, no puc avançar res més.

Tot i això, vostès eren reticents a la proposta aprovada en l’assemblea de socis.

Ho érem i seguim sent-ho. No volem una negociació sense tenir un pla b per poder posar damunt de la taula. També ho érem per la rapidesa en què es volien dur a terme els acords, i més tenint en compte la importància. No diem que no volem treballar amb Viding, hem expressat des del primer moment que ens semblava que la data 31 de gener per tenir un preacord era un termini massa curt. Una negociació d’aquest tipus, que et condiciona el futur del club durant 40 anys, no es pot fer en un mes. El tema de Viding és per a parlar. Quan hi hagi un primer preacord hi hauria d’haver una revisió per part de professionals que coneixen bé el tema de contractes entre entitats. A més, hi ha altres parts implicades, com l’Ajuntament de Reus, que ha de donar permisos d’instal·lació i construcció dins la nostra propietat, i els nostres creditors principals, Proidecamp i Caixa Bank, els quals han de donar el vistiplau. No s’haurien de tenir deutes per tirar endavant el projecte de Viding. Hem de partir de la base que el Reus Ploms és un club de natació, no podem permetre’ns perdre una piscina. La natació és una de les seccions més grans del club, i també cal tenir en compte el tennis i el pàdel.

Valoren no tirar endavant el projecte de Viding?

Sí, si no hi ha les condicions oportunes. També necessitem el refinançament de l’entitat per no tirar endavant el projecte. Així mateix, pot ser que no sigui Viding, que sigui un altre inversor. Hi ha la possibilitat que durant els 6 anys de la nostra gestió del club en sorgeixi un altre. Per ara no hem tingut ni podem tenir cap contacte. Tenim algun soci que durant la campanya es va brindar a buscar-nos altres possibilitats de finançament, i que a més fos una empresa catalana per instal·lar-se a Reus.

Per tant, hi ha altres alternatives?

N’hi ha, i més d’una. Tot i això, el fonamental és tenir les finances del club tranquil·les, i fer inversions per a millorar, això és la base principal. Després treballarem perquè durant els sis anys de mandat puguem deixar el club suficientment arreglat en l’àmbit d’instal·lacions, i en el tema econòmic, perquè tingui una continuïtat amb el temps. Hem de fer el primer pas perquè segueixi 100 anys més. Ens volem obrir a tota la ciutat.

Veuen factible eliminar el deute l’any 2017?

Sí, veiem que es pot fer. Nosaltres si aconseguim un pacte amb l’Institut Català de Finances, no hi haurà problema, i el maig del 2017 estarà tot solucionat al cent per cent. Si no és així, tenim altres possibilitats. Posaríem en marxa altres temes que tenim al cap per resoldre el deute. El 2017 el club no es tancarà, ni serà de Proidecamp.

El creixement de socis també és un dels seus objectius.

Sí, no pot ser que un club de la categoria del CN Reus Ploms i la seva marca només tingui 2.124 socis actualment. És una xifra molt baixa, més que quan va començar la legislatura anterior. Fa 6 anys hi havia 3.000 socis. Alguna cosa no estem fent bé perquè hi hagi aquesta davallada. Estic convençut que fent una gestió adequada i professional el club augmentarà de socis.

Com pretenen créixer?

Pensem que s’han de recuperar els antics socis que han marxat. Hem de fer un treball de millora de les instal·lacions per captar-ne de nous. Treballem pel futur del club. Hi ha gent que ha estat sòcia dels Ploms i que continua estimant l’entitat, però per diverses circumstàncies han deixat de ser socis. Aquestes persones no tindran cap impediment en tornar si veuen que el CN Reus Ploms tira endavant, i té ganes de fer coses.

Ens fa la impressió durant els primers dies, tot analitzant el funcionament del club, que una de les coses que realment s’ha fet malament és que hi ha deixadesa. Es veia el got mig buit, sense tirar endavant. Aquesta no és la nostra actitud, encara que el got estigui amb un dit d’aigua el veiem mig ple. Sabem que estem al millor lloc de Reus, tenim 40.000 metres quadrats amb instal·lacions, algunes antigues, és cert, però que potencialment podem créixer.

Un dels objectius de la seva candidatura era eliminar les barreres arquitectòniques del club. Han fet alguna acció?

Sí, és de les primeres coses que farem. Ja està fet el dibuix de canvi d’entrada del club. Actualment entrem pel pavelló a una zona d’escales, hi ha una primera actuació que es farà molt aviat que serà canviar la zona d’entrada, posar una rampa d’entrada de pujada des del pàrquing fins a la pista exterior, a la piscina de 50 metres, i poder accedir amb una rampa de baixada a la zona de gimnasos i pista d’atletisme. Està pendent de començar l’actuació. És un primer pas de l’eliminació de barreres arquitectòniques. Després s’han d’eliminar les que estan més a dins del club. Suavitzarem les rampes. Ha de ser un accés fàcil i que doni visibilitat a les instal·lacions del club. Encara que no estiguin en les millors condicions, molta gent no les coneix.

Tenen previst algun tipus de professionalització o canvi en les seccions?

Anem pas a pas, fa un mes que estem al capdavant, hem fet molta feina ja! Hem fet una reunió amb els presidents de les seccions per explicar l’estructura de funcionament del club i el nostre projecte. A partir d’aquí es faran reunions amb les seccions i es valorarà cadascuna. Hem de saber com es veu des de les seccions i quines mancances tenen i que cal millorar. No entrarem a sac a l’entitat a tallar caps, ni de bon tros. Volem continuïtat, que les coses funcionin. Hem de saber exactament com funcionen.

A més, tenen el repte d’organitzar el centenari del CN Reus Ploms.

Hi portem pensant des d’abans d’iniciar el mandat. Les actuacions començaran ja. Entre d’altres, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus es va oferir el 2018 a deixar-nos les instal·lacions municipals per a qualsevol acte que vulguem preparar, sigui institucional o esportiu. Les seccions poden plantejar-se organitzar qualsevol esdeveniment, a escala catalana, espanyol o mundial. El club obrirà un concurs per tenir el logo del centenari. A l’assemblea es proposarà crear una comissió que porti endavant el tema del centenari, tant amb membres de la junta i de la casa, com socis que es vulguin oferir a formar-ne part. El centenari l’hem d’organitzar amb molt de temps, tant en el vessant esportiu com cultural.

Veure notícia original: http://reusdigital.cat/noticies/esports/isidre-guinjoan-el-cn-reus-ploms-no-es-tancara-el-2017-ni-sera-de-proidecamp

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *