TROBADA PRIMERES PATINADORES DEL CN REUS PLOMS

Corria l’any 1965 quan el Sr. Antoni Escoda, jugador d’hoquei patins del C N Reus “Ploms” (al tenir filles i no fills) volent continuar amb les rodes, va aconseguir introduir–les en el món del Patinatge Artístic

Els diumenges després dels partits les posava els patins de corretja i…..a donar tombs per la pista (segur que algú es recorda de venir a tombar amb elles). Al veure com patinaven, altres nenes i noietes es van afegir i així es va formar el Patinatge Artístic als “Ploms”, on anteriorment a la dècada dels 40, el seu company Eladi Bergadà havia patinat fent parella amb la Nuri Muela. Temps després l’Eladi va ser President de la Federació Territorial de Patinatge al llarg de molts anys.

El grup pioner del Sr. Escoda van ser : Montserrat Escoda, Rosa Ma.Escoda, Lourdes Almacelles, Josepa Fontgibell i  Ma. Neus Vilella.

Al cap d’ uns anys el Sr. Escoda va marxar cap un altre club on es trobava antic velòdrom de Reus, al costat del Passeig. Prim anomenat Patí Reus que més tard al enderrocar el velòdrom i quedar-se sense pista es van traslladar convertint-se en una secció del Reus Deportiu.

El patinatge ja s’havia escampat per tota la ciutat.

Més enllà de les fites personals d’aquest grup de pioneres, val a dir que algunes van seguir com a monitores als Ploms i d’altres van instaurar el seu esport per tota la nostra demarcació fundant molts dels clubs que ara son capdavanters i reconeguts per tot l’estat.

Per esmentar podríem dir: PC Vil-seca,  CP Cambrils, CP El Vendrell, CP El Plà de Sta.Maria, El Perelló, Deltebre(més tard l’Aldea), Tortosa, Calafell….entre altres.

El passat 6 de setembre un grup D´aquestes patinadores avui convertides en mares i avies algunes d’ elles, han volgut retrobar-se al lloc on va començar tot, a la seva pista dels “Ploms”, una trobada plena de records i emocions.

 

Ben segur que hi hauran més per poder seguir recordant amb les que no van poder assistir.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *