La història del Club, seria impossible d’explicar en aquesta síntesi, donat la gran quantitat de practicants de totes les especialitats, però si podríem destacar alguns fets històrics.

El 15 de juliol de 1921, l’Antoni Gispert, va realitzar per primera vegada la Travessia al Port de Salou nedant, amb un temps de 27 minuts. També competeix per primera vegada en el Campionat de Catalunya en la prova de 1500 metres lliures, en la qual aconsegueix la 4a. posició l’any 1922.

El 10 de juny de 1928 s’inicia el “Primer concurs de Natació i Atletisme”. Calamita, campió i plusmarquista d’Espanya en la prova de 100 metres esquena i Josep Tarragó, que l’any 1957 al Marroc, va aconseguir baixar temps en la prova dels 100 metres lliures de 58? a 57?.

També cal destacar Josep Casanovas, primer internacional en waterpolo, Miquel Caelles, internacional infantil, Misericòrdia Sedó, campiona d’Espanya Infantil i Internacional, Antoni Castelló, subcampió d’Espanya absolut i campió d’Espanya Juvenil així com internacional amb l’equip espanyol, Ramón Pallejà, campió d’Espanya juvenil i internacional i actual plusmarquista d’Espanya en la prova de 100 metres lliures, Adolf Coll, participant en el Campionat del Món de Natació l’any 1991 en Perth (Austràlia); Jordi Cervera que també va participar en aquests campionats en la prova de 25 quilòmetres i consumat fondista que va realitzar la travessia al Canal de la Mànega i la de l’Estret de Gibraltar i té en l’actualitat el rècord del món de nedar més metres durant 24 hores i Jordi Neira, que va ser un dels puntals de la selecció espanyola de waterpolo. Josep Casanovas també va ser nedador d’àmbit internacional, essent pressel·leccionat per als Jocs Olímpicss de Roma l’any 1960.

gran_historic3

En Atletisme hem de destacar a Lluís Mas Ossó, guanyador d’una Jean Bouin, en categories infantils i gran impulsor d’aquest esport i de molts altres en el nostre Club. També a Guàrdia, seleccionat pels Jocs Olímpics de Tokio en la prova de 10.000 metres i que per desgràcia no va poder participar a causa d’una lesió. A més, recentment els components de la selecció espanyola, els Brufau, Benito, Sierra, Català, etc. també Antoni Foz, gran atleta i practicant de diversos esports dins del nostre Club.

Així mateix, remarcar que vam ser els introductores del Hoquei sobre Patins a les nostres comarques.

gran_historic4

L’any 1946, varem ser Campions d’Espanya de 1a. Divisió, amb el primer equip i l’equip que militava en 2a. categoria, queda classificat en 2n. lloc.

En patinatge Artístic, Susanna Espinal l’any 1992, es va classificar en 2n. lloc en el Campionat d’Europa celebrat en Siena (Itàlia).

El setembre de 1994 els nedadors del nostre club, Iñaki Deu, Jordi Cervera, Àlex Casanovas i Xavier Baeza van aconseguir realitzar la travessia nedant entre les poblacions de Sóller (Mallorca) i el port de Tarragona, una distància aproximada de 194 quilòmetres en 55 hores i 22 minuts, un recorregut que no ha completat fins a l’actualitat cap nedador.

gran_travessa

En Salvament i Socorrisme també ha donat últimament bons esportistes. Així podem dir que en el Campionat d’Europa Júnior celebrat en 1999 a Tenerife, Joan Antoni Bas va aconseguir 2 medalles d’or i 3 medalles de plata, així mateix, Josep Ma. Rosell, l’any 2001, també Campionats d’Europa Júnior, va aconseguir 2 medalles d’or i 2 de plata.

En el triatló, un esport tant en auge actualment, podem afirmar que el nostre Club va ser un dels impulsors a la província i que l’any 2008 fou proclamat el Millor Club d’Espanya, un honor que fins a dia d’avui ostentem només nosaltres.